lauantai 11. kesäkuuta 2016

Super helpot ja herkulliset kinkku-pasteijat

       
Tämän helpommaksi ja paremmaksi ei mielestäni suolaisten leivonnaisten tekeminen voisi juuri mennä. Kyseessä on yksi vakkari-ohjeistani jota olen säännöllisesti leiponut jo usean vuoden ajan. Ensimmäistä kertaa muistan tehneeni näitä joulun aikoihin, kun piti keksiä mihin kinkun jämät piilotetaan. Ohjetta voi muokata oman mielensä mukaan täytteitä vaihtelemalla, ja tekemällä esim. taikinaksi voi-rahkataikinaa. Itse käytän tosin yleensä kaupan valmiita torttutaikina- tai voitaikina-levyjä, se on kätevää myös siitä että niitä voi pitää varalla pakkasessa esim vieraiden varalta, tai suolaisen nälän iskiessä. :-) 
Täytteenä voi tosiaan käyttää melkeen mitä vaan; feta-aurinkokuivattutomaatti, joulukinkku-sinappi, savukala, poro jne. Alta löytyy hyvä perustäyte jota voi helposti muokata jääkaapin sisällön mukaan! 

                                   
Kinkku-pasteijat, 10kpl

Paketti voi- tai torttutaikinalevyjä (5kpl)
250g kinkkua pieniksi kuutioituna
Puolikas punasipuli
1 makea suippopaprika
200g tuorejuustoa, esim aurinkokuivattutomaatti, ruohosipuli, mustapippuri..
Mustapippuria, tuoreita yrttejä esim. ruohosipulia

Voiteluun 1muna
Pinnalle esim. Auringonkukan siemeniä ja juustoraastetta

Anna taikinalevyjen sulaa huoneenlämmössä, tee sillä aikaa täyte. Sekoita pieniksi silputtu sipuli na kinkku-ja paprikakuutiot tuorejuuston sekaan, mausta pippurilla ja yrteillä. Puolita taikinalevyt ja kauli/painele ne käsin hiemas suuremmiksi ja ohuemmiksi. Helpoin tapa on laittaa täytettä noin ruokalusikallinen johonkin taikinakulmaan, ja kääntää toinen kulma täytteen yli jolloin pasteijasta tulee kolmionmuotoinen. Nipistele saumat tiukasti kiinni, ja painele ne vielä haarukalla läpi. Pintaan voi tehdä muutaman viillon tai pistellä reikiä haarukalla. Voitele munalla ja ripottele halutessasi päälle siemeniä ja hiukan juustoraastetta. Paista 220asteessa 12-15min kunnes pasteijat ovat kauniin kullanruskeita! 

       
Tässä piiraat lähdössä mukaan eväsretkelle. Piiraat ovat parhaat saman päivän aikana paistettuina, mutta täytteen voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja suorittaa vain paisto retki-aamuna. :-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti