torstai 3. syyskuuta 2015

Suklaakakkujen suklaakakku

     

Tämä ohje on ollut pitkään kokeiltavien reseptien-listallani, ja pari viikkoa sitten oli vihdoin sopiva hetki kakulle. Tämä todellakin on suklaakakkujen suklaakakku; ihanan valuva ja tahmea koostumus yhdistettynä intensiiviseen suklaan makuun. En sanoisi että kakku on ällönmakea huimasta sokerimäärästä huolimatta, vaikkakin pikkusiskoni, joka on todellinen sokerihiiri, oli tyytyväinen yhden pienen palan jälkeen!! Tämä vain on todella tuhtia tavaraa! :-D Kakku maistuu hyvältä lämpimänä esim. vaniljajäätelön kanssa, mutta sanoisin että se on parasta levättyään yön yli jääkaapissa. Alkuperäisen reseptin olen löytänyt täältä.

Suklaakakkujen suklaakakku (24cm vuokaan)

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl tummaa leivontakaakaojauhetta
3,2 dl sokeria ( itse vähensin määrää desillä, ja tuli hyvä niinkin)
2 dl fariinisokeria
3 dl (~200g) tummaa suklaata rouhittuna
2 dl voita sulatettuna
4 kananmunaa
1 dl vahvaa kahvia

Koristeluun syötäviä kukkia, esim; orvokki, ruusu, pelargoni, pioni, puna-apilat, voikukka..

     

Kakku on superhelppo valmistaa; kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään kulhossa, jonka jälkeen muut ainekset vaan sekoitetaan nopeasti joukkoon esim puuhaarukalla/ nuolijalla. Kakku paistetaan leivinpaperilla vuoratussa vuoassa ( halkaisija n. 24cm), 180 asteessa noin 25min. Tärkeintä on että kakkua ei paista liian kauan, taikinan kuuluu olla selvästi löysää kakun keskiosassa ulosotettaessa!
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa, ja koristele sitten haluamallasi tavalla.
Tarjoile halutessasi esim jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

      
      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti