maanantai 10. elokuuta 2015

Kesäinen mustikkakakku

    
  
Tässäpä ohje superherkulliseen mustikka-pannacottahyydykekakkuun. Onnea on vanhemmat jotka asuvat lähellä, ja joiden kotimetsästä löytyy ämpärikaupalla mustikoita! Ohje on Ellan reseptikirja -blogista, mutta muokkasin kakkua vähän mustikkaisemmaksi, sekä omaan makuun sopivaksi. Vaniljasokeria tosin humpsahti vahingossa noin puoli purkillista pannacotta-täytteeseen, en tiennytkään että sitä voi oikeasti laittaa liikaa :-D  

Pohja: 
200g domino- tai kaurakeksejä
50g voita

Mustikkatäyte: 
6 liivatelehteä
300g mustikoita (eli vajaa 5dl) 
0,5-1dl ruokosokeria
2dl kuohukermaa
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl mehua/vettä

Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3dl täysmaitoa
2rkl ruokosokeria
1vaniljatanko/ 3rkl vaniljasokeria

Koristeluun reilu desi kermaa, 1tl vaniljakreemijauhetta sekä (pensas)mustikoita!

                            
  
Valmista ensin pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai laita ne paksuun muovipussiin ja murskaa ne esim kaulimella. Sekoita keksimurut sulatettuun voihin, ja levitä tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24cm). Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajan. 

Laita mustikkatäytteen liivatteet likoomaan runsaasen kylmään veteen. Soseuta mustikat ja sekoita joukkoon sokeri. Mustikoiden makeudesta riippuen puoli desiä voi riittää, mutta jos pidät makeasta käytä 1dl. Vaahdota kerma sekä vaniljakastike isossa kulhossa, ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Kuumenna vesi/mehutilkka kiehuvaksi ja lisää siihen liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Sekoita huolellisesti, ja kuumenna tarvittaessa vielä uudestaan jotta liivatteet varmasti sulavat.
Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkasoseeseen ja sekoita huolellisesti. Yhdistä sitten mustikkaseos kerma-tuorejuustovaahtoon ja kaada vuokaan. Levitä se tasaiseksi esim palettiveitsellä, tai heiluttelemalla vuokaa varovasti. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti, ja valmista sillä aikaa vanilja-täyte! 

Laita vanilja-pannacottatäytteen liivatteet likoomaan kylmään veteen. Mittaa kaikki muut ainekset kattilaan ja kuumenna hiljalleen kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä, ja lisää liivatelehdet yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä kädenlämpöiseksi esim. vesihauteessa, ja muista sekoitella sitä välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kaada täyte vuokaan, ja anna hyytyä vähintään 3tuntia, tai yön yli. 

Irrota kakku vuoasta varovasti esim. veitsen avulla ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla!
                           
        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti