torstai 20. elokuuta 2015

Maailman paras salaatti

                           

Tämä on oikeasti maailman paras vihersalaatti, meille se on " gröna momis sallad", eli vapaasti suomennettuna mommon vihreä salaatti. Tuntuu todella henkilökohtaiselta jakaa tämä resepti, mutta samalla toivon että mahdollisimman moni saisi maistaa tätä ja että resepti jatkaisi elämistään, tämä salaatti muuttaa nimittäin jokaisen yksinkertaisen leivän ja ruoan juhla-ateriaksi. Paljon ylisanoja, mutta totta jokainen. Reseptin alkuperästä ei ole sen tarkempia tietoja, kuin että isoisoäitini on alunperin valmistanut tätä käsin veitsellä silppuamalla, onneksi nykyään löytyy monitoimikoneita..
Tällä hetkellä salaatin valmistus-vastuu on äidilläni, hänen tarinansa voit lukea täältä!

Kun ohjeessa puhutaan tilli- ja persiljapunteista, niin ne eivät sitten ole niitä kaupasta saatavia pikkuruukkuja, vaan niitä torilta ostettavia reilunkokoisia puntteja. Ohjeesta tulee yksi iso, noin 2,5 litran annos, mutta se säilyy jääkaapissa reilun viikon. Tältä maistuu kesä. :-)

2 punttia tilliä
1 puntti persiljaa
5-6 Granny Smith omenaa
2 sipulinippua
2 sitruunaa
sokeria, valkopippuria

Nypi persiljat ja tilli, ja pilko omena sekä sipuli kuutioiksi. Aja monitoimileikkurilla sileäksi ja viimeistele vielä sauvasekoittimella. Purista sitruunoista mehu, ja mausta noin desillä sokeria, sekä ripauksella valkopippuria. Sekoita salaatin joukkoon, ja anna maustua mieluiten yön yli. Säilytä kannellisessa rasiassa.

                            
Oma ehdoton lempparini on vaalea maalaisleipä, lauantaimakkara ja tämä salaatti- voisin helposti elää sillä koko kesän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti