maanantai 3. elokuuta 2015

Muumimamman mansikkahillo

                       

Hillon perusohje: 

4 litraa/ 2 kg mansikoita
1 dl vettä
1 kg hillosokeria

Perkaa marjat isoon kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna hiljalleen, ja lisää hillosokeri kun seos alkaa höyrystymään, Sekoita hyvin jotta kaikki sokeri liukenee joukkoon. Keitä noin 15min välillä sekoitellen ja kuori lopuksi muodostunut vaahto pois. Mausta hillo mielesi mukaan. 

Siirrä kattila pois liedeltä, ja anna jäähtyä hetki. Voit halutessasi survoa hilloa sileämmäksi esim perunanuijalla. Purkita hillo pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, purkit voi täyttää ihan täyteen, koska se painuu jonkin verran kasaan. Leikkaa purkin päälle sopivan kokoinen pala tuorekelmua, ja sulje kansi tiivisti. Säilytä hillo viileässä. 


Osasta hilloa teimme Muumimamman mansikkahilloa, eli lisäsimme joukkoon reilusti vaniljasokeria, osaan halusin jotain jännittävämpää. Päädyin käyttämään veden sijasta limenmehua, sekä raastamaan joukkoon runsaasti limenkuorta sekä inkivääriä. Ja vitsit, tuli kyllä tajunnanräjäyttävän hyvää! Lettukestejä ja talvea odotellessa.. 

                                      



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti